Iloisella ilmeellä 3-1 voitto Pielavedellä

Peliraportti 13.1.

Pielaveden Sampo – EV 1-3 (25-18,17-25,21-25,21-25)

Sen verran katkeraa kalkkia oli edellinen kotitappio Vieska Wolleyta vastaan, että se kismitti niin pelaajistoa kuin ylempää johtoporrastakin. Huhujen mukaan GM- Kautonen pyöri koko sunnuntai-illan kuin poranterä ja mietti kaikki mahdolliset ratkaisut joukkueen pelikunnon nostamiseksi. UGH, ja minkälaiseen loisto-ideaan se GM päätyikin: Vapaalle pelaajamarkkinoille oli juuri päätynyt kaksi kovan luokan pelaajaa, jotka saatiin pitkien ja uuvuttavien sopimusneuvottelujen jälkeen kiinnitettyä joukkueeseen. Welcome back Jupi ja Imetskin!

Toiseen yläjatkosarjan matsiin vastaan asteli Pielaveden Sampo. Sampo vei oman runkosarjan suvereenisesti, joten ehdottomasti yksi kovimmista joukkueista oli vastassa ja kaikenlisäksi vielä heidän omassa kotiluolassaan. Mutta ei hätiä mitiä. Meidän uudet vahvistukset niin Hessi ja Taavetti kuin Jupi ja Imetskinkin oli treeniviikolla hiottu muun joukkueen tavoin timanttiseen kuntoon. Ja kaiken tämän lisäksi meidän oma Mr. Pielavesi, gluttttteeeniton Juakko, oli tutustunut Pielaveden liikuntahallin jokaiseen nurkkaan jo useamman tunnin verran ennen muun joukkueen saapumista pelipaikoille. Oltiin siis valamiita!

1. Erä. Pelaamaan laidoille Eetu ja Jupi, keskelle Taavetti ja Joon… Whaattttt, keskelle Taavetti? Näin juuri. Taavetti oli treeniviikolla esittänyt kovia otteita ja keskiukkelin hommat tulivat muutenkin syvältä selkärangasta nuoruus(?)vuosien pelailujen vuoksi, joten päätettiin kokeilla yllärikorttia kt:n paikalle. Muita pelaajia Eetun, Jupin, Taavetin lisäksi Joonas keskellä, Henkka heittelemään passia, Mr. Pielavesi hakkuroimaan sekä liberoimaan Immo ja Hessi. Meidän piti olla valmiita, ei oltu. Eka erä oli hermostunutta pelaamista. Vastaanotto oli ihan ok, mutta hyökkäyksiin ei saatu tehoja. Sampo taas pääsi pyörittämään peliään aika vapaasti ja oli tehokas hyökkäyksissään. Erä kotijoukkueelle 25-18.

2. Erä Jotain tapahtui 2 erässä. Pelaajat löysivät rentouden pelaamiseen ja tulos oli sen näköinen: puolustuksia tuli paljon, passitempo tiukkeni, laidoilta paukkui pallot kenttään, syöttöön tuli painetta ja vastustajan hyökkäyksiä saatiin torjuttua tai vaimennettua. Oikeastaan sama tahti säilyi myös seuraavissa erissä. Sampo pysyi meidän mukana sinne 10-14 pisteeseen asti, kunnes oma kovuus ja varmuus alkoi näkyä. Loput erät meille 17-25, 21-25 ja 21-25.

Vaikkei Sampo ihan parhaalla miehistöllään ollutkaan pelissä, niin ihan kelpo suoritus meiltä kokonaisuudessaan. Koutseja ilahdutti ennenkaikkea taisteluilmeen löytyminen ensimmäisen erän pienoisen haparoinnin jäljiltä. Jopa huoltaja-Jugi lasketteli pelin jälkeen positiivisa kommentteja pelistä: ”Ihan peliltähän se näytti viimeisissä erissä!”

Mitä jäi erityisesti mieleen pelistä:

*Taavetin loistelias keskipeli. Taavia ei millään meinattu päästää keskiukon paikalle, mutta loppujen lopuksi riski kannatti. Taavi napsi useita hyökkäys- sekä torjuntapisteitä ja oli terävällä jalalla etenkin jatkopalloissa mukana. Go Taavi!

*Uudet vahvistukset Jupi ja Immo toivat peliin varmuutta ja ennenkaikkea edellisissä peleissä kaivattua taisteluilmettä sekä ääntä. Muutaman kerran Immo maalasi tulevan pallon, ennenkuin se kerkesi irrota edes vastustajan kädestä, anböliivöböl. Immo oli mielestäni kentän kovin tekijä tänään. Hyvä ukot!

*Jojelin koriheitto, tai oikeastaan tarinat siitä. Jos koko kauden harjoittelee, on todennäköistä, että yksi heitto on sisässä tai osuu korirenkaaseen. Hyvä Joel, keskiviikkona uudestaan!

Ja vaikkei Henkan, Joonaksen, Eetun ja Jaskan peliä nyt erikseen nostettu esiin, niin joka ukko toimi pelipaikallaan hyvin. HOSS ukot!

Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevan sunnuntain ottelua Mikkelin Passareita vastaan. Mitä kaikkea onkaan Lipi ja Jonne taas keksinyt Eastin kaatamiseksi? Ei malttais odottaa.

Koutsi A

 

kuva pelistä EV-VieWo: Aleksi Mustonen, Hinku