Hieno lentopallokausi tulossa Itä-Savossa

Arvoisat lentopallon ystävät

On todella mukava kertoa lentopalloyleisölle, että East-Volley on entistä vahvempi alkaneena kautena. Kevään päätösten jälkeen pelejä jatketaan kakkossarjassa. Päätös pysyä kakkosessa oli helppo, koska tavoitteena on ollut kasvattaa Itä-Savon pojista entistä kovempia pelimiehiä. Oikoteitä onneen ei ole tulosurheilussa. Suuri palanen Eastin yhtälössä ratkesi elokuussa kun harjoittelua johtamaan saatiin ammattitaitoiset henkilöt Markku Korhonen ja Antti Pölönen. Pitkään lentopallovalmennuksessa mukana ollut Markku on keitetty monissa liemissä ja esim. viime kaudella EnPy nousi Markun valmennuksessa kovaan lentoon vaikka moni mietti materiaalin kapeutta. Markun pyrkimyksenä onkin kehittää pelaajia ja joukkuetta sekä samalla edistää liikunnallista elämäntapaa. Antti valmentaa omalla esimerkillään ja tuo 1 ja 2-sarjojen pelaajakokemuksellaan rauhallisuutta sekä varmuutta porukkaan. Antilla ei vielä ole valmennuskokemusta, mutta peliura sekä siviilityö liikkaopena auttavat varmasti. Antin mukaan Hakulisen Jaakko teki viime vuonna hyvää työtä valmentajana ja pelillisesti pelaajat ja samalla koko joukkue menivät aimo harppauksen eteenpäin.  Pelaajamäärä on joukkueessa sen verran suuri, että se mahdollistaa monipuoliset harjoitteet ja eritoten pelilliset harjoitteet. Kilpailua pelipaikoista syntyy ja se on tietysti hyvä motivaattori.

Maajoukkue on hieno esimerkki East-Volleylle. Maajoukkueen uudistuminen tänä vuonna on ollut todella suurta ja varmasti Tuomas Sammelvuolla oli perhosia vatsassa kun tosipeleihin lähdettiin. Niin vaan ollaan taas EM kisoissa ja homma toimi ilman tuttuja varmoja nimiäkin. Uusia pojanroikaleita on vielä tulossa ”rosteriin” eli hyvältä näyttää.

Mieslentopalloa ei pelata Etelä-Savossa liigassa eikä 1-sarjassa. 2-sarjajoukkueet löytyvät Mikkelistä ja Savonlinnasta. Savonlinnan ympäristö kaipaa korkeammalle sarjatasolle mies ja/tai naislentistä. Yritämme taustavoimissa kovasti tasoittaa tietä tälle kehitykselle. Mukaan on saatu ilahduttavan paljon yhteistyökumppaneita, joiden rinnassa pumppaa lentissydän. OKL salin kokoinen Kiitos kaikille mukaan lähteneille ja mukaan vielä tuleville kumppaneillemme. Kiitos jo tässä vaiheessa myös hienolle talkooväelle, joka pyyteettömästi jaksaa hoitaa niin ottelutapahtumat kuin talkootkin. Tukenne on suuri luottamuksenosoitus ja kannustin seuran toiminnalle. Olemme kohdanneet tietysti ”haasteitakin” (niinkuin ongelmista nykyisin kuuluu sanoa). Savonlinnan salikysymys toki mietityttää OKL päätöksen jälkeen ja esim. otteluilmoitusten kylmästi noussut hinnoittelu on yllättänyt meidät.

Tätä kirjoittaessani kilahti Kautosen Teron viesti puhelimeen: ” 3-0 voitolla lähti kausi käyntiin”.

Tervetuloa viihtymään otteluihin!

Harri Huupponen,p. 044-5550481