Helppoo ja kivaa – PaU:sta voitto 3-1

Jere (tuo hymyilevä syöttäjä kuvassa) loisti tänään liberopaidassa vastaanotto- ja puolustuspelissä (Kuva Aleksi Mustonen, Hinku. Ottelusta EV-LiVo)

 

East Volley-Parikkalan Urheilijat (3-1)

Lievästi rikkonaisen treeniviikon jälkeen okl:n lehterit täytti aina yhtä mukava paikallisvastustaja Parikkalan Urheilijat. Viime kohtaamisesta Parikkalassa noin kaksi kuukautta sitten otimme 3-0 voiton melko helposti ja tiesimme, että Parikkala tulee kovempaa tänään. Valmistautuminen oli hieman vaikeaa, sillä keskiviikon ja perjantain reeneissä ei paljon porukkaa nähty A-poikien peliviikon takia, sekä hakkuri Jaakko Hakulisen yllättävän sokeritaudin ilmenemisen takia.

Sitten peliin:

Ensimmäinen erä: Tavoitteemme oli aloittaa peli vahvasti ja luoda hyvä henki koko halliin. Kentän seitsikkoon heitettiin ”miekin voin lyodä” Jaakko, Henkka, isä Antti, Eetu, liberoimaan Lohjan kuningas Jere ja keskareiksi eläimellinen Simo, sekä keski-iän hyväksynyt Joonas. Saimme alun jota lähdimme hakemaan ja pidimme sitä yllä melkein koko erän. Ensimmäistä erää sävytti vastustajan riski syöttö, joka vaikeutti meidän peliämme heikohkon vastaanoton takia. Peli toimi kuitenkin hyvin, vaikka hyökkääjämme joutuivat lyömään isostakin passista. Helkala piti passinsa kohdillaan koko pelin ajan vastaanoton heikkoudesta huolimatta. Erä meille melko helposti vastustajan virheiden avittamana.

Toinen erä: Vahva aloitus jatkui ja saimme hyvän kaulan heti alkuun, jonka Parikkala kuitenkin kuroi kiinni vahvan syöttöpelin ansioista. Erä melko tasalukemissa ennen meidän vastaanoton sulamista. Tässä tilanteessa toinen yleispelaaja Eetu penkille ja viimeviikolla vahvasti pelannut Veeti kentälle. Tämäkään ei auttanut ja Parikkala vei erän nimiinsä.

Kolmas erä: Kolmas erä oli kuin toisinto ensimmäisestä, pitkän erätauon palaverin jälkeen. Liberomme Mr Lohja oli eläimellinen vastaanottaja ja otti paljon vastuuta vastaanotossa, mikä rauhoitti muiden peliä. Erä meidän johdossa loppuun asti, Aleksi Muukkosen syöttöputkea lukuunottamatta. Myös Niklas Makkonen pääsi kokeilemaan Parikkalan vastaanoton vahvuutta Helkalan tilalle.

Neljäs erä: Pelin viimeinen erä oli myös tasaisin ja molemmilta joukkueilta nähtiin hyviä suorituksia. Erä kuitenkin meille vastaanoton paranemisen ja hyvän torjunta-ja puolustuspelin takia. Peli päättyi Parikkalan kakkospassarin syöttövirheeseen.

Loppujen lopuksi Eastilta parhaana palkittiin loistavan pelin pelanneen Jeren ja Parikkalalta Aleksi Muukkonen. Yhteenvetona tänään nähtiin hieman ailahtelevaa peliä, mutta hyviäkin asioita oli paljon. Kuten Pölönen totesi, että pakosti pelasimme hyvin, jos voitamme pelin näin heikolla vastaanotolla. Iso käsi myös kotiyleisölle ja vierasjoukkueen kannattajille, jotka olivat vaivautuneet paikalle todistamaan Eastin jatkopaikan varmistamista!

Terveisin YP K ja A, sekä passari H

Itä-Savon juttua pelistä: https://ita-savo.fi/uutiset/urheilu/649eb934-e992-4c6b-b55d-ab3066b050a1

 

Artikkelikuva: Aleksi Mustonen, Hinku.