HA-SAAA, JA-PAAA ja HO-SAAA! 3-0 Puijosta!

Otteluraportti 16.12.2017

EV-Puijo Wolley 3-0 (25-18,25-19,25-21)

Syyskauden viimeinen peli oli ”Rantasalmen Sulttaanin” Jukka Lehtosen luotsaamaa Puijo Wolleyta vastaan. Edellinen kohtaaminen Kuopiossa oli päättynyt meidän 3-1 voittoon.

Meillä oli harvinaisesti vain 9 ukkelia pöytäkirjassa työkiireiden, loukin, juhlien ja joulukiireiden johdosta. Mutta nehän tietty riittää. Taisi olla meidän ukkojen määrä suorassa suhteessa katsojien määrään: Paikalle oli tullut vain sen rapiat sata kannustajaa.

Laatikkoon meiltä laitettiin Henkka, Petu, Leevi, Immotskin, Kautonen jr, Hakulisen Jaska ja liberoimaan Hessi. Penkin päässä juomia miksaili Jugi, tilastoja kirjaili Kautonen (sr.), koutsaamassa Pölli, hieromassa/lääkäröimässä/2.valmentajana Jussi ja vaihtoukkoina konstahh ja Jere.

Eetu leijailee omissa korkeuksissaan.
Kuva: Aleksi Mustonen, Hinku.

Kaikki erät olivat luonteeltaan samanlaisia. Puijo syötti hyvin ja meidän vastaanotto ei ollut ihan parhaimmillaan. Henkka joutui pyörittämään peliä irtinostosta, mutta hyvin löysi passeillaan hyökkääjät. Ne kerrat kun vastaanotto tai jatkopallo saatiin tarkasti verkolle, oli melkein poikkeuksetta piste tulossa meille. Henkka pyöritti fiksusti peliä, eikä antanut armoa Puijon torjunnalle. Jos oli Puijon syöttö myrkkyä meille, niin samaa myrkkyä mekin saatiin tarjoiltua heille. Aikamoista syöttötaistelua peli kokonaisuutena olikin. 3 Erä oli kaikista kinkkisin meille. Puijo sai hyvän erän alun ja johti kenties jo 5-1. Tasaiseen tahtiin edettiin 20-20 paikkeille. Edellisissä peleissä olemme olleet parhaimmillaan juuri näissä tiukissa tilanteissa ja ylipäätänsä tiukissa peleissä (ISO HABA SIITÄ UKOT!!!!) Ja niinhän sitä oltiin tässäkin pelissä. Tehtiin omat suoritukset vahvasti ja virheettömästi, kun taas vastustajalla tuli virheitä ratkaisupaikoissa.

Helppohan tälle miehellä on passia jaella 😀
Kuva: Aleksi Mustonen, Hinku.

Meidän puolella tehtiin juuri se tarvittava voittoon. Ei ihan kauneinta peliä meidän osalta (johtui ehkä suurimmalta osin Puijon syötön vaikeudesta), mutta se riitti 3-0 voittoon. Enempää ei koutsit kyllä voi pyytää tässä vaiheessa!

Pelissä ehdoton tähti oli Henkka. Henkka syötti vahvasti ja pyöritti peliä aikasen ihanasti. Petukka palkittiin parhaana pelaajana, joten olihan se Petulta myös hyvä peli. Tässä vaiheessa on kehuttava ylipäätänsä meidän keskareiden puolustuspelaamista. Seuraapa seuraavan kerran keskareiden takakenttäpelaamista: Kovia lyöntejä nousee kivasti peliin, lahjapallot ovat lähes aina hyvällä kaarella passarilla ja liikkuminen on terävää.

Immo valmiina nostoon. Kuva Aleksi Mustonen, Hinku.

Eetu oli tänään kova verkolla. Lyönnit lähti korkealta ja hyvällä teholla. Immo jatkoi tasaista peliesitystään jokaisella pelialueellaan. Tasaisuudella en tarkoita pelkkää ok suorittamista, vaan laadukasta ja varmaa tekemistä pelistä toiseen. Leevi jäi pelissä aika vähille töille hyökkäyspäässä, johtuen irtinostoista, mutta syötön ja puolustuksen Leevi hoiti mallikkaasti. Hessi oli puolustuksen tukirankana ja ohjasi nostopeliä. Jaska kunnostautui pelin edetessä etenkin verkolta hyökkäyksissä, mutta myös palaverien pidossa pallojen välissä (tälle sai hymähtää).

Henkan ja Leevin torjuntamuuri.
Kuva Aleksi Mustonen, Hinku.

Nyt pidetään vähän taukoa ja nautitaan joulun ajasta. Seuraavan kerran räjähtää (kuvainnoillisesti siis) Rantasalmella, kun 1-sarjan kärkikastiin kuuluva Mahti saapuu pelaamaan meitä vastaan harjoitusottelun merkeissä. Peli pelataan loppiaisena 6.1. Rantasalmen keskuskoululla. Paikalla Mahdin joukkueessa Savonlinnalaisille tuttuja pelaajia ovat mm. Tuomas Tervonen, Lasse Räisänen, Tommi Silventoinen ja koutsaamassa Pasi Seppänen. Uuuh, tätä ei kannata missata!

Pölli-Koutsi

Itä-Savon juttu pelistä:

https://ita-savo.fi/uutiset/urheilu/00571ac4-d156-4b48-9b2e-9f96efef20ae