EV-Sampo

Ei karttunut Sampolta pisteitä laariin sunnuntaina. Vierasjoukkue oli lopulta vahvempi eräluvuin 1-3.

 

Peli aloitettiin hienosti. Kuusi ottelua kestänyt avauserien kirous murtui kun ensimmäinen erä voitettiin 25-21. Peli näytti itse asiassa aivan hyvälle lentopallolle! Molemmat joukkueet pelasivat tasaisesti ja hyökkäsivät tehokkaasti laidasta. Peli eteni vuoropalloin aina noin 19 pisteen paikkeille, ennen kuin kotijoukkue sai nykäistyä pienen erävoittoon riittäneen eron.

 

En tiedä oliko ensimmäinen erä sitten jo turhankin valmista pelaamista. Mukavampi olisi nimittäin ollut hävitä ensimmäinen ja voittaa sitten kolme seuraavaa, mutta ei… Joka tapauksessa toisessa erässä oltiin luvattoman pehmeitä. Samoin kolmannessa. Erät vieraille 14-25 ja 13-25. Näissä erissä tehtiin A. paljon vastaanottovirheitä, B. jätettiin ottamatta otettavissa olleita puolustuksia ja varsinkin C. hyökättiin todella pehmeästi.

 

Neljänteen erään löydettiin, sekä kapteeniston että valmentajiston varsin terävien palautteiden myötä taas jonkinlainen roti. Palloista alettiin taistella! Noin 20 pisteen kohdalla vieraiden joukkueesta muuan Salvis Cielavs otti kuitenkin joukkueensa kokonaan harteilleen ja takoi erän lopun ja ottelun pisteineen kohti matkalla Pielavettä. Lopputulos 22-25.

 

Noh: Sampo oli joukkue jolta pisteet olisi voinut ottaa. Pelaamisen tason vaihtelut vaan ovat tällä hetkellä liian suuret: Kaksi hyvää erää ja kaksi huonoa erää. Toki oli vierasjoukkuekin hyvä. Passari Fedor Ivanov pyöritti peliä hienosti ja löysi tarvittaessa kuuman pelaajan, Salviksen. Tämä taas takoi palloa kenttään ja varsinkin syötti todella vahvasti läpi ottelun. Myös vastustajan libero sekä keskitorjujat erottuivat edukseen.

 

Pelistä ja itse ottelutapahtumasta löytyy kuitenkin paljon positiivista ja mainitsemisen arvoista:

  • Onnistuneet pelaajat: Parhaana palkittu Jussi täytti hienosti (jälleen) uuden roolin yleispelaajana, tasaisesti vastuun jakaneet passarit Jere ja Henkka pelasivat tasaisen varmaa hyvää peliä ja libero Aleksi toi taas kentälle tullessaan hyvää ryhtiä ja energiaa pelaamiseen.
  • Ensimmäisen erän kirous särkyi!!
  • Ei ole hankala miettiä mitä tulevalla viikolla treenataan: Sormivastaanottoa, puolustusta, keskihyökkäystä…
  • Ennätysyleisö, joka kotijoukkueen pelatessa syttyi kannustamaankin!
  • Ennen peliä itsenäisyyspäivän kunniaksi kuunneltu Finlandia loi hienon tunnelman pelin alkuun!

 

Tästä eteenpäin. HOSAA!