EV-Huki

Häviäminen ei ole ikinä mukavaa. Paljon mieluummin sitä voittaa pelejä. Ja niin kuuluu ollakin, sillä jos tappiopeliin olisi tyytyväinen, laskisi tahto kehittymiseenkin. Silti, jos vertaa syyskaudella pelatun tappiollisen Huki -pelin (toim. huom.   turpasauna) jälkeisiä tunnelmia sunnuntaina pelatun pelin jälkeisiin, ei tappio ota päähän läheskään niin paljon. Jo ottelun lopputulos, 1-3, sekä eräpisteet 15-25, 25-15, 22-25 ja 18-25 kertovat että tällä kertaa oikeasti haastettiin sarjan kärkijoukkuetta!!

 

Ottelu pelattiin poikkeuksellisesti Kerimäellä, kun Okotsun hallin vanhat putket säikähtivät pakkasta ja pamahtivat jäihin. Eipä siinä, Kerimäkihän on oikein hyvä paikka pelata lentopalloa, onhan lähes puolet naisten mestaruusliigan kotimaisista pelaajista kotoisin sieltä.. Paikalle saapui todella mukavasti katsojia jotka vielä jaksoivat kannustaa kotijoukkuetta läpi ottelun. Iso peukalo heille!

 

Itse pelitapahtuma ei lähtenyt pyörimään aivan niin kuin hommat Strömsössä. Allekirjoittanut kun unohti SEKÄ pallot että joukkueen lääkelaukun Savonlinnaan…. #sakkoja #sakkoja… Onneksi kuitenkin eräs valveutunut lentopallofani lähti välittömästi kiikuttamaan unohtuneita kamoja kohti Kerimäkeä ja löydettiinpä hallilta muutama KLP:n vanhan mallin Mikasakin paikkaamaan unohtuneita.

 

Ensimmäinen erä aloitettiin kuusikolla YP:t Eetu ja Immo, keskarit Sane ja Leevi, passari Henkka, hakkuri Jaska ja libero Eelis. Erän alkuun kaverille annettiin jälleen perinteinen muutaman pisteen etu, jota ei oikein koko erän aikana saatu kurottua kiinni. Vastustajan syöttöön ei saatu kontrollia eikä oma hyökkäyskään lähtenyt luistamaan. Poikkeuksena tästä oli Sane (ensimmäisten erien erikoismies, Liperissä 1. erään 4 torjuntaa), joka takoi kaikki saamansa neljä passia kaverin kenttään, muutaman näistä jopa noin 20-30cm torjunnan käsien yläpuolelta..

 

Erätauolla todettiin kuitenkin että hätää ei ole, kaveri kyllä pelaa hyvin mutta omaa tekemistä tiivistämällä peli pystytään varmasti kääntämään! Ainut pelaajavaihdos tehtiin liberon ruutuun jonne peliä rauhoittamaan hyppäsi Suomen nohevin tetsaaja Lipsu. Muutokset auttoivat! Varsinkin aggressiivisemman syötön (5 ässää erään) myötä peli kääntyi peilikuvaksi ensimmäisestä erästä kotijoukkueen pitäessä johtoa alusta loppuun saakka. Erän ehdoton hahmo oli passari Henkka, joka neljän ässän lisäksi hyökkäsi kaksi kertaa onnistuneesti.

 

Myös kolmas erä oli hyvää lentopalloa! East piti oman tasonsa yllä samalla kun Huki nosti omaansa. Varsinkin kaverin puolustus- sekä torjuntapelaaminen olivat sekä tässä erässä että läpi ottelun todella tehokkaita!! Helpot lyönnit eivät uponneet kenttään ja joukkue otti useiden torjuntojen lisäksi valtavan määrän vaimennuksia. Erä eteni varsin tasaisissa merkeissä lukuun ottamatta vastustajan kokeneen passarin ”pappaleija” putkea, jolla Huki sai revittyä erävoittoon tarvittavan eron. Onnistunutta tässä erässä kotijoukkueelta oli tehokas, yhdeksän pistettä tuottanut hakkuripeli.

 

Neljännessä erässä Huki otti kuskin paikan heti kättelyssä. Vierasjoukkueen torjuntapeli tiivistyi entisestään eikä kotijoukkueesta oikein kukaan päässyt enää loistamaan hyökkäyksessä. Myös muutamat helpot virheet edesauttoivat Hukin erä ja otteluvoittoon.

 

Eastin parhaana palkittiin Henkka, joka tehtaili peliin passarille huikeat tehot, 11, +10. Subwayn nälkäisimmän pelaajan palkinnon sai kentälle valtavan määrän energiaa ja tahtoa tuonut libero Lipsu.

 

Tuleva viikonloppu huilataan kakkossarjan osalta ja pelataan A-poikien viimeinen pooliturnaus Oulussa. Siitä viikko eteenpäin jatketaan kakkossarjan osalta Jyväskylässä, jossa vastaan asettuu toinen sarjan kärkiporukoista, Liikunnan Riemu. Pysykäähän kanavalla siis!

 

HOSAA!