ENNAKKO: Puolakan paluu Eastin kotiluolaan

Sunnuntaina saadaan hieman ensimakua kevään tosipeleistä (lue: pudotuspeleistä aka playoffeista aka pleijjareista), kun Pälkäneen Luja-Lukko saapuu Savonlinnan liikuntahallille. On nimittäin hieman panostakin pelissä. PäLu majailee sarjataulukossa playoff-viivan huonommalla puolella yhdeksäntenä, kasassa 18 pistettä, myö taas ollaan kuudentena 21 pisteellä. Eli erot ovat pieniä ja taistelua viimeisistä pudotuspelipaikoista käydään kiivaasti.

 

Kertaalleen ollaan tällä kaudella kohdattu. Joulu(tauon)aattona käytiin Pälkäneellä pelaamassa ja siitä pelistä napattiin täydet pinnat (3 pistettä) suoraan kolmessa erässä. Ns. älämölö-taktiikka toimi ja rallateltiin suhtkoht helposti voittoon. Ei varmasti Pälkäne myy nahkaansa ilmaiseksi sunnuntaina.

 

Mitäs sieltä marssii vastaan?

 

No mutta savonlinnalainen lahja suomalaiselle lentopallolle: Jere Puolakka. Pälkäneen pelintekijä elikkä passari Puolakka on näyttänyt osaamistaan tällä kaudelle, mikä on noteerattu myös isommissa piireissä. Jere on käynyt nakkelemassa palloa VaLePan liigatreeneissä ja antoi myös Mikko Eskolle muutaman vinkin miten pyörittää peliä. Mesko kiitti vinkeistä ja Jere tuumasi päälle, että kyllä sinä olet ihan kehityskelpoinen nuori pelaaja.

Pälkäneeltä on pitkä matka Savonlinnaan ja tämän tarinan jokainen yksityiskohta ei välttämättä pidä täysin paikkaansa, vastuu siirtyy kuulijalle.

Parhaat pistemiehet ottelukohtaisella pistearvolla mitattuna ovat VaLePan mukana pyörinyt Ville Järnvall (18,6p/o) ja toisena laiturina häärivä Tomi Perkiö (13,1p/o). Joukkueesta löytyy myös Daniel Kosonen, joka on hypännyt 222 cm korkeutta ja on hallitseva Kalevan kisojen mestari. Katsomossa sitten tarkkana: meinaako Daniel hypätä verkon yli ja millä tyylillä?

 

Entäs myö?

 

Meidän East Volley –Ultra Fan Club on kehittänyt viikonloppua varten uuden kannatushuudon/laulun, joka menee kutakuinkin näin: ”Me huudetaan Eetu, te huudatte” muut vastaa  ”Kautonen”Eetu”Kautonen” ja sitten mennään yhdessä: ”Oo-oo, Eetu, Eetu”

Tai ainakin olisi pitänyt kehittää, sillä Eetu se jatkaa kehittymistään päivästä toiseen! Eikä meillä taida olla Ultra Fan Clubia, taikka edes Fan Clubia. Mutta ajatuksen tasolla näin asioiden kuuluisi mennä.

 

Muutamat viime treenit ollaan menty ns. vajaamiehistöllä (mikä ei tule uutena yllätyksenä tällä kaudella). On ollut pientä loukkia, flunssaa ja milloin mitäkin menoja, mutta ne ei ole haitannut menoa! Okotsulla ollaan menty välillä seitsemän miehen voimin, välillä yli kymmenen, mutta ilman passareita ollaan jonkin aikaa tahkottu menemään. Sehän on ollut otollinen aika treenata jatkopallopassaamista ja sen puolustamista.

 

Myös passarintontille ollaan annettu näyttöjä, joten Pöllillä on mielenkiintoinen valinta edessä: kuka laitetaan match uppiin Puolakkaa vastaan?

 

Sunnuntaina pelataan tutussa paikassa eli Savonlinnan liikuntahallilla Heikinpohjassa. Matsi alkaa myös tuttuun aikaan elikkä kello 14:00. Otteluisäntänä toimii OP Suur-Savo.

OP Suur-Savo tarjoaa omistaja-asiakkaille kaksi lippua yhden hinnalla! Näytä lipunmyynnissä jäsentunnuksellinen maksukortti, niin kaveri pääsee ilmaiseksi seuraamaan kamppailua pudotuspelipaikasta! Alle 15-vuotiaat tuttuun tapaan ilmaiseksi otteluun, tervetuloa.

 

EV – Pälkäne, sunnuntaina 27.2. klo 14:00, Savonlinnan liikuntahalli, be there

 

-ts8