ENNAKKO: Lauantaina vastassa ei-niin-lempeä Lempo Volley

Lauantai-ilta, sarjataulukon ykkönen ja kakkonen, jaossa kolme sarjapistettä ja paikka Suomen Cupin puolivälieriin. Kyllä tällainen herkkupala tuo hieman valoa synkkään marraskuuhun. Ei ole mitään syytä jättää tätä ottelua välistä, kaikki kotiyleisö tuki tarvitaan!

Lempo Volley

7 ottelua, 6 voittoa, 19 pistettä

W: KaVe, Kisko, Kisko, Etta, Sampo, Murikat

L: Nurmo

 

East Volley

6 ottelua, 5 voittoa, 14 pistettä

W: KaVe, Sampo, Nurmo, Kisko, Etta

L: Kisko

 

Viime kaudella runkosarjan voitto, 20 ottelua, 18 voittoa. Finaalisarjassa Mestaruusliigaan noussut Kyky-Betset kukisti Lempon vasta kultaisessa erässä. Kova oli Lempon viime kausi, eikä joukkue ole yhtään heikentynyt siitä. Päinvastoin vahvistuksia vain sadellut lempääläisten laariin.

 

KETÄ VASTASSA?

Anssi Vesanen (631 liigaottelua), Tomi Rumpunen (375), Kasimir Vuorinen (253), Tatu Härkönen (195) Arttu Lehtimäki (180), Sten Kruuda (163), Simo Puttonen (134), Jyri Niemi (82), Tuomas Sillanpää (38). Jos aloitusseitsikkoon pystyy marssittamaan yli 1700 liigapelin kokemuksen, voidaan oikeasti puhua kokemuksesta. Anssilla taitaa olla enemmän SM-mitaleja (14) kuin Eastin pelureilla yhteensä tehtyjä pisteitä liigassa.

Elikkä kokenut, taitava ja osaava sekä voittamisen kulttuurin omaava porukka. Sitten kun tätä poppoota luotsaa liigassakin operoinut Tuomas Alatalo, niin voidaan puhua melko hyvästä joukkueesta.

Pisteahnein lempolainen on ollut hakkuri Sillanpää 76 pisteellä. Tulitukea on tullut mukavasti yleispelaaja Vuoriselta (71p) ja keskitorjuja Vesaselta (53p). Tosin taisi Anssi yhden pelin pelata hakkurina myös. On siellä useampia parin-kolmen-kymmenen pinnan pelaajia, kun Lempo on kierrättänyt pelaajistoaan alkukauden otteluissa. Ex-East Veeti Kosonen on naputellut 15 pinnaa uuden joukkueen riveissä, hyvä Veeti.

 

MITES TUOLLAINEN YLIKYLÄN POPPOO KAATUU?

Kotisalissa myö ollaan hyviä. Syöttö-vastaanotto kuntoon ja kaveri ahtaalle. Pelataan fiksusti, eikä tehdä tyhmiä virheitä. Ollaan aktiivisia kenttäpelissä ja kaivetaan joka ikinen pallo ylös. Ollaan ärsyttäviä. Ja kaikki muut perusfraasit. Myö päästään pelaamaan vapautuneesti altavastaajana, kun vastassa on tuollainen tähtisikermä.

Laitetaan lauantaina heti ottelun alusta asti sellainen meisinki käyntiin, että lempääläiset yllättyvät mihinkä ovat tulleet.

 

MITÄ LUVASSA HUOMENNA?

Ykkössarjan kärkiottelu, joten varmasti hyviä palloralleja ja hienoja suorituksia luvassa. Tällä viikolla ollaan harjoiteltu tiikereiden tekemistä, joten tulkeehan kattomaan miten sulavasti tiikerit luonnistuu. GM Kautonen on luvannut kantaa penkkejä mainosaitojen taakse, jos istumapaikat loppuu kesken. Normaalia suurempi panospeli keskellä synkkyyttä: tunnetta ja latausta ei varmasti puutu pelistä!

Tulkaa kannustamaan, kotiyleisön tuki tarvitaan, että meijän #RoadToFinalFour jatkuu. Kolmen pisteen (3-0 tai 3-1) voitolla myö mennään puolivälieriin Savo Volleyta vastaan.

LAUANTAINA, KELLO 17:00, SAVONLINNAN LIIKUNTAHALLI, EAST – LEMPO, BE THERE!

-ts8