ENNAKKO: Kauden avaus lauantaina Heikinpohjassa

East Volley 2022-2023 joukkueen pikaesittely:

PASSARIT

#13 Henry Helkala

Tuttu mies jatkaa kapellimestarin tontilla. Omaa viheliäisen leijan ja kahden käden peipit ovat olleet vastustajille myrkkyä. Henkan vastuulla on joukkueen passijakauma, mikä aiheuttaa välillä keskustelua joukkueen sisällä.

 

#7 Verneri Vatola

Juniorivuosina passarina viihtynyt Venne siirtyi täksi kaudeksi pelintekijäksi yleispelaajan tontilta. Muodostaa Henkan kanssa tasaisen passarikaksikon ja tuo Eastin peliin juonikkuutta. Vahva hyppysyöttö, mitä voidaan hyödyntää myös syöttövaihdossa.

 

HAKKURI

#2 Taavi Tuominen

Ei kaipaa esittelyjä. Ykkössarjan yksi parhaista, ellei paras hakkuri oli haluttua valuuttaa pelaajamarkkinoilla viime kauden jälkeen, mutta Taavi päätti pysyä Eastin riveissä. Hyvä niin, Taavista on varmasti paljon iloa meille tälläkin kaudella.

 

KESKITORJUJAT

#3 Jarno Tolvanen

Jarde jatkaa viime vuoden keskarikaartista. Takuuvarma ja työteliäs keskipeluri. Jarde hioi kesän aikana viistotsekin kuntoon biitsikentillä, seuratkaa peleissä miten näppärästi ranne pyörii. Valttikorttina takataskusta löytyy yllätyksellinen hypäri.

#5 Jussi Pukkinen

Jussi osallistui kesällä jo perinteeksi muodostuneelle ”Yleispelaajasta keskipelaajaksi Pöllin opissa” -kurssille. Eli ei syksyä ilman, että Okotsulla harjoitellaan miten ne torjunta-askeleet otetaan kakkospuolelle. Vahva hyökkääjä räväkällä kädellä. Sarjan paras keskitorjuja puolustamaan?

#15 Waltteri Kainulainen

Kitteen lahja savonlinnalaiselle lentopallolle. Tulikaste edessä 1-sarjassa, mutta nuorimies on valmiina. Nopeilla jaloilla varustettu tekninen keskitorjuja. Tilanteessa kuin tilanteessa valmiina hyökkäämään. Seuratkaa peleissä miten korkealta pateri paukkuu.

 

YLEISPELAAJAT

#8 Teemu Silventoinen

Kapteenina iso rooli ennen ottelua suoritettavassa arvonnassa. Omien sanojensa mukaan pyrkii olemaan fiksu pelaaja, joka käyttää torjunnan käsiä hyödyksi hyökätessä. Aloittaa joka ottelun rullasyötöllä, jatkuuko sama trendi tälläkin kaudella?

#9 Ilkka Sairanen

Ile piti kauden jälkeen ns. luovan tauon lentopallosta. Takuuvarma suorittaja illasta toiseen, taistelee palloista loppuun asti ja tuulettaa onnistumisia tunteella. Vastustajille vinkki: elkee suututtako Ileä, muuten teillä on hankalat oltavat.

#10 Arttu Moisio

Sulkavalaistunut varkautelainen, joka saapui Savonlinnaan Lempäälästä. Arttu sulautui savolaisena joukkueeseen hetkessä. Tuo yleispelaajaosastolle mukavasti valinnanvaraa. Kokeneena pelaajana ottanut hyvin roolia harjoituksissa ja tuo ääntä kentälle. Syöttöspesialisti omaa hyvän hybridisyötön: kierrehypäri ilman kierrettä.

#12 Aatu Nenonen

Toisen polven palloilija. Isä-Nessi löi väärällä kädellä, ”Pate” oikealla. Ei paljoa vielä paina nivelkivut Patella vaikka ponnistaa joka kerta hyökkäykseen noin 120 cm ylöspäin. Kimmoisa kaveri varustettuna vahvalla kädellä. Pallovarmuus kasvaa joka harjoituksissa. Pistäkää nimi mieleen.

 

LIBEROT

#6 Juho Rusko

Viime kaudella muutamaan otteeseen irti päästetty Juho on ottanut askeleitä eteenpäin ja kamppailee Lipsasen kanssa ykkösliberon tontista tällä kaudella. Vahvuudet puolustuspelaamisessa.

#17 Aleksi Lipsanen

Takakentän työmyyrä jatkaa pallon perässä juoksemista tälläkin kaudella Eastin riveissä. Kokemus näkyy siinä, ettei Lipsasen tee mitään hätiköityjä liikkeitä kentällä. Johtaa peliä kuuluvalla äänellä ja rauhoittaa vastaanottoryhmitystä silkkisen pehmeillä käsillä. Entisenä passarina tarjoilee maukkaita jatkopallopasseja.

 

VALMENTAJA

Antti Pölönen

 Pöllin sopimus Eastin kanssa taitaa olla mallia toistaiseksi voimassa oleva. Kesästä asti on treenattu ja piäkoutsi on virittänyt Iistin pojat valmiiksi kauden alkuun. Rauhallinen ote toimintaan. Joukkueen ahkerin kuntosalin käyttäjä.

GM

Tero Kautonen

Kasannut kelpo joukkueen, vaikka kaikki aika kuluu Enonkoskella oman mökkiprojektin parissa. Toimii myös joukkueen tilastomiehenä otteluissa. Tosin tilastolappua pitää lukea varauksella, kun puolet suorituksista menee Terolta ohi ja toinen puolisko merkataan väärälle pelaajalle.

HUOLTO

Jugi Laukkanen

Jugi virittää joukkueen pelitunnelmaan ”hyvillä” vitseillä ja juuri oikein miksatulla Hartsportilla. Huoltaja ei välttämättä ole joukkueen näkyvin palanen, mutta sitäkin tärkeämpi. Hyvä Jugi ja kiitos!

Tuommoisella poppoolla lähdetään kohti tulevaa kautta, hos.

 

EAST VOLLEY – KARHULAN VEIKOT

Lauantaina 8.10. kello 17:00 isketään pallo peliin Heikinpohjassa. Kyseessä on meidän ensimmäinen ottelu, KaVe aloitti kauden 3-0 tappiolla viime viikonloppuna Lempäälässä. Ketäs sieltä oikein tulee vastaan?

Ex-OKL-hallilla nähdään savonlinnalaiselle lentopalloväelle tuttuja naamoja muutaman (?) vuoden takaa. Nimittäin edesmenneen Saimaa Volleyn riveissä liigaa pelanneet Atte Kyrölä ja Tuomas Karjalainen tekevät paluun entiseen kotisaliin.

         Seuratkaa näitä pelaajia.

 

Hakkurin tontilla on kansainvälisillä beachkentillä menestystä niittänyt Santeri Siren ja liberoksi on värvätty Vantaa Ducksin riveissä pelannut Fowad Rezai. Keskitorjujaliittoon KaVe on saanut maajoukkueosaamista, nimittäin Skotlannin maajoukkuepelaaja Connor Boyle solmi sopimuksen Karhulan kanssa. Ja kaiken tämän lisäksi Matti Palonen vielä jatkaa toisena passarina, on melkoinen nippu kasassa.

Heikompaa vois hirvittää, mutta ei meitä. Vaikka Karhula on vahvistunut viime kaudesta melkolailla, niin myö lähetään pelaamaan sitä kuuluisaa omaa peliä.

East Volleyn epävirallisen virallinen tavoite tällä kaudella on sarjan uusi yleisöennätys. Osaako joku muuten sanoa mikä on voimassa oleva sarjan yleisöennätys? Lauantaina on ensimmäinen mahdollisuus osallistua näihin talkoisiin, tulkeehan kaikki katsomaan maltillisesti uudistunut Iisti ja kannustamaan kotijoukkue avausvoittoon.

 

EV – KaVe, lauantaina 8.10. kello 17:00 Savonlinnan liikuntahalli, be there!

-ts8