EASTI 2-SARJAN FINAALIIN! – Lukko taipui erin 6-1.

Otteluraportti välieräotteluista Pälkäneen Lukko-East Volley ja EV-PäLu

Edellisenä viikonloppuna oli kesälomat jo aika lähellä. Yläjatkosarjan kaksi viimeistä ottelua ratkaisi jatkammeko välieriin vai lähdemmekö nauttimaan Itämeren laineista. Joka ukolla tuntui olevan sen verran hampaankolossa etenkin Partion Karpaaseja kohtaan, jotta päädyttiin jättämään Itämeren laineet vielä ainakin kuukaudeksi unholaan ja voitettiin kummatkin yläjatkosarjan matsit puhtaasti 3-0. Kovan paikan edessä Easti on kyll aina parhaimmillaan!

Välierissä vastassa oli tuiki tuntematon Pälkäneen Lukko. Se tosin tiedettiin Lukosta, että siellä passarina toimi ehkä toisen lohkon kovin passari, leganda jo Savonlinnassa pelatessaan, joukkueemme ex-passari, lähes 190 senttinen, Jere ”Puolukka” Puolakka. Pikaisen tulospalveskauttauksen kautta selväksi kävi myös se, että Lukon peli perustui pitkälti yhden pelaajan, Ville Järnvallin, koviin pisteisiin. Lukko oli voittanut oman yläjatkosarjansa, joten se sai päättää, että ensimmäinen osaottelu olisi Pälkäneellä ja jälkimmäinen Savonlinnassa.

Ex-Eastiläinen Jere (torjunnassa vasemmalla) puhaltelee, että ”Eetu löisit nyt tänne” Kuva: Julia Jäärni

Pälkäneen peliin. Meiltä seitsikkoon Henkka, Taavetti, Eetu, Jaska, Joonas, Simo ja liberoimaan Ime ja Ile. Niin, luit oikein, maagisen hihan omaava Sairas-Ile on taas pelikunnossa! Tällä kertaa tosin päädyimme Jaskan kanssa vielä sellaiseen ratkaisuun, että Ileä ei vielä päästetä irti, vaan annetaan pelihalun kasvaa entisestään. Ja ehkä se pitkän pelitauon jälkeen on pikkuhiljaa totutella ukko pelikuntoon, tällä kertaa muistona Pälkäneen pelistä vain alkulämpässä hionnut lämppäpaita.

Niin ja huikkeee aloitus matsille: eipä ole 2-sarjassa montaa matsia aloitettu Maamme- laululla.

Peli kokonaisuudessaan oli meidän osalta keksitason peliä. Syöttö ei lähtenyt ihan parhaalla tavalla kulkemaan runsaiden virheiden vuoksi sekä hyökkäyspeli oli hiukan tehotonta. Osa kunnia hyökkäystehon tehottomuudesta on annettava Lukon torjunnalle. Pääsimme useasti lyömään 1 tai 1,5 torjujaa vastaan, joista vastustaja sai aivan liian monesti hyvän vaimennuspallon omalle joukkueelleen. Myös puolustus oli Lukolla aika ajoittain mallikasta. Lukon Järnvall pelasi ihan kohtuu pelin, vaikka olikin meillä hitusen vartioinnissa. Toki nappasimme useasti hänestä makoisia torjuntoja, mutta pisteitä kertyi kuitenkin 19 kappaletta. 1. erä päättyi meille 20-25, toinen erä Lukolle 25-22, kolmas selvästi meille 10-25.

Jaska taikoo palloa ohi kolmen ukon torjunnan! Kuva: Julia Jäärni

4.Erän loppu olikin sitten päivän piristysruiske meille. Olimme jo tappiolla 24-19 ja valmistautumassa melkein jo viidenteen erään. Hammer-Dave asteli syöttöruutuun ja paukutteli peräjälkeen pahoja syöttöjä ja meidät lopulta erävoittoon 24-26. Loppuerä oli meidän torjunnan hyvyyttä sekä hyökkäyksen päättäväisyyttä Lukon hieman hapuillessa vastaanotossaan ja hyökkäyksessään. Lukko pääsi hyökkäämään jokaisesta nostostaan, mutta ei kuitenkaan keskiukkojen kautta. Tämä takasi meidän ulottuvalle torjunnalle yllinkyllin aikaa muodostaa tiivis torjunta. Loistava nousu toi meille 3-1 voiton ja aikamoisen paineen Lukolle seuraavan päivän otteluun.

Aloitusseitsikon lisäksi kentällä kävi Hessi ja Jere, jotka kummatkin onnistuivat enemmän kuin hyvin omilla paikoillaan.

Joonas ja Henkka nappaamassa Lukon kovimmalta pistemieheltä Järnvallilta torjuntaa. Kuva: Julia Jäärni

Pitkä kotimatka, hyvin nukuttu yö, aamuhiet ja suoraan OKL:n matsiin.

Lähdimme sunnuntain kotimatsiin luottavaisin mielin, sillä tiesimme että edellisen päivän keskitason pelillä olimme ottaneet 3-1 voiton ja kotisalissa peli kulkee aina kuitenkin pari-kolme-pykälää kovemmin. Ja mikä loistavinta, Savonlinnan lentopalloyleisö oli löytänyt OKLin lehtereille aika kivasti, kun paikanpäälle oli tullut lähes 300 katsojaa. Sinäänsä harmi kaikille katsojille, koska olimme koko matsin selkeästi niskanpäällä, eikä pelin taso päässyt nousemaan hirveän korkealle. Pälkäne oli johdolla pelin aikana vain 1. ja 3. erän aivan alussa, emmekä saaneet kunnolla vastusta koko pelin aikana. Tällä kertaa hyökkäyspeli oli aivan eri luokkaa, eikä Pälkäne saanut torjuntoja, vaimennuksia tai puolustuksia monestakaan pallosta. Tilastojenkin mukaan Lukko teki erissä hyvin vähän omia virheitä, joten pisterikasta oli meidän hyökkäyksemme. Etenkin Hammer-Dave oli pitelemätön paikassa kuin paikassa. Kaksi ensimmäistä erävoittoa (25-18, 25-13) takasi meille varman jatkon 2-sarjan finaaliin. HOSSSS!

Kun kaksi ensimmistä erää oli pelattu samalla seitsikolla kuin edellisenä päivänä, muutettiin miehitystä hieman kolmanteen erään. Veeti pääsi heti alkuun näyttämään yleisölle taitojaan, Jere tuli Eetun paikalle tilanteessa 10-6, Joel Simon paikalle 19-13 ja Nikke Henkan paikalle 20-13 tilanteessa. Vaikka vaihtoja tehtiin, niin pelin laatu ei meidän osalta tipahtanut. Se kertoo siitä, että vaihdosta on heittää kentälle tasokkaita pelimiehiä tarpeen vaatiessa. Hyvä ukot! 3. Erä meille lukemin 25-18 ja Pälkäne yhteistuloksin 6-1 pakettiin ja kesälomille.

Lukko oli selvästi laittanut kaikki paukkunsa launtain kotimatsiinsa. Mahdollisuutena oli yllättää meidät ja laittaa meidät paineen alla pelaamaan kotona – Ei toiminut! Kausi oli Pälkäneen historian kovin ja hyvillä mielin joukkue tuntui kesäloman viettoon lähteneen, vaikka kuokkaan meiltä ottikin. Onnittelut hyvästä kaudesta Lukolle!

Mutta vielä on kirsikka kakunpäältä syömättä, nimittäin FINAALIOTTELUT Pielaveden Sampoa vastaan. Ylemmässä jatkosarjassa kohtasimme Sampon kahdesti, voittaen heidät vieraissa 3-1 ja häviten kotonamme 3-2. 2-Sarjan voittaja ja samalla 1-sarjaan nousija ratkeaa kahdella voitolla. Pelaamme ensin perjantaina Pielavedellä 18.30 ja kotona lauantaina 15.00. Mahdollinen kolmas matsi on Pielavedellä torstaina. Maukas sarja on tulossa! Nyt on aika herkutella pitkän kauden jälkeen tasokkaalla lentopallolla. Tätä et voi missata!!!!

#IISTIONSIISTI

Koutsi A

Itä-Savon uutisointia peleistä:

La ottelu:https://ita-savo.fi/uutiset/urheilu/7b6fb4c2-33ab-4206-acea-4980b5ed9198

Su ottelu: https://ita-savo.fi/uutiset/urheilu/8f678515-a70f-4763-a588-1b9602abf722