East ja Isit juhlivat sunnuntaina!

East Volley- Nilsiän Nujakka 3-1 (25-19,22-25,25-21,25-18)

Hos, se oli nimittäin vasta toinen kotipeli rakkaassa kotisalissamme OKL:llä tänä syksynä. Jos se ei ollut vielä syy sunnuntaijuhlaan, niin ainakin Isänpäivä oli. Onnea vielä kertaalleen kaikille Iseille! Hyvät kahvit oli Eetu isälleen juhlapäivän kunniaksi keitellyt, sillä heti ottelutapahtuman alkuun GM jakeli joka ukolle uudet kivat East Volley pipot. Kyllä kelpaa!

Ennen ottelua Easti oli sarjan kärkipaikalla ja NiNu hieman keskivälin alapuolella. NiNu oli ottanut edellisestä ottelusta Puijo Wolleytä vastaan selkeän 3-0 voiton kotonaan, joten itseluottamusta Nilsiällä varmasti oli. Tai niin ainakin allekirjoittanut oletti. Tosin pikku rupattelu ennen matsia Nujakan umpikieron (hyvällä tavalla umpikiero) passarin Jani Taskisen kanssa osoitti, että voitto Eastistä olisi jonkin sortin putken katkaisu. Janin mukaan Nilsiän viimeisestä vierasvoitosta olisi kuluneeksi peräti 2,5 vuotta. Pikaisen arkistojen tarkastelun jälkeen ei se Jani mitään höpöjä puhunut: Edellinen vierasvoitto oli Orpoa vastaan 7.3.2015 2-sarjassa 🙂 Nilsiähän pelasi kaksi edellistä kautta 1-sarjassa, joten huono porukka ei missään nimessä astelisi meitä vastaan.

Ensimmäiseen erään Eastin avaukseen asteli Henry, Eetu, Petu, Jaska, Immo, Simo ja liberoimaan Aleksi. Ensimmäinen erä eteni meidän pienoisessa johdossa pitkin erää loppuun asti. Peli kulki kutakuinkin niinkuin ounasteltiinkin: ei mitään huippusuorittamista kummaltakaan joukkueelta. Kentällä kävi meillä aloitusseitsikon lisäksi Taavi, Leevi ja Jere. Erä meille 25-19.

Toiseen erään Jussi heitettiin Eetun paikalle seitsikkoon pienten polvikipujen johdosta. Joukkueet naputtelivat pisteitä vuorotellen 20 pisteeseen asti. Tämän jälkeen pari omaa selvää hyökkäysvirhettä hyvästä nostosta huolimatta sekä pari Nilsiän vahvaa hyökkäystä – erä Nilsiälle 25-22. Nilsiä pelasi tässä erässä selvästi parhaiten ja pääsi hieman yllättämään meidät Taskisen Janin ovelalla hyökkäyspelillä.

Pitkä erä tauko, jutustelua pukuhuoneessa, yleisölle kahvia ja pullaa.

3. erään vaihdettiin meillä Jere pyörittämään peliä. Tässä erässä oltiin jo paljon, paljon valmiimpia välimetreihin, 6. paikan hyökkäyksiin ja takametreihin. Monesti pallot päättyivätkin meidän 3 miehen torjuntaan, kun vastustaja hyökkäsi välimetriä. Torjunta olikin yksi avainasioista miksi voitimme 3. ja 4. erän. Taisipa tulla tämän kauden ennätysmäärä torjuntoja, 16 kappaletta. Petu kahmi näistä sen perus ”Petumaisen” määrän, eli 7 torjuntaa- muille jäi sitten loput jaettavaksi! 3.erä päättyi lukemin 25-21 ja 4. erä 25-18.

Peli kokonaisuutena ei ollut kyllä meidän parasta tekemistämme. Aloitussyöttö ei ollut sitä mihin ollaan totutta, kuppinostoja olisi kaivattu enemmän ja hyökkäyspelissä oli pientä ailahtelevuutta. Toisaalta torjuntapelaaminen ja taktiikoiden muuttaminen kesken pelin toimi paremmin kuin hyvin. Myös se, että 3. ja 4. erässä parannettiin peli-ilmettä, oli positiivinen seikka. Täydestä kolmen pisteen potista pitää olla tyytyväinen. Meidän joukkueesta parhaana pelaajana palkittiin Jaska, joka pelasi vahvan hyökkäyspelin. Jaska ei ollut joukkueen ainoa onnistuja: Joka ukolle tuli meillä aika ajoittain hyviä sekä todella hyviä suorituksia. Tärkeintä oli, että pelattiin joukkueena etenkin viimeiset kaksi erää ja pyrittiin luomaa hyvää ilmapiiriä omalla tekemisellä.

Nilsiältä edukseen osoittautui etenkin passari Jani, keskari Jani Riekkinen ja yleispelaaja Joonas Kervinen, joka palkittiinkin Nilsiän parhaimpana pelaajana.

Ensi viikonloppuna kotikamppailussa vastaan asettuu Parikkalan Urheilijat, jotka ovat pelanneet vahvan alkukauden paria heikompaa ottelua lukuunottamatta. Äkkiseltään en kyllä keksi parempaa tekemistä ensi lauantaille kuin OKL ja East Volley VS Parikkalan Urheiljat. Tulehan paikalle.

Koutsi A

Itä-Savon tarinointia pelistä:

https://ita-savo.fi/uutiset/urheilu/cb857e52-e243-47bc-9f33-b565d5d82f93