Avausvoitto

Sieltä se napsahti, avausvoitto!

 

Eilen lauantaina pelatussa kauden kotiavauksessa vastaan asettui Liperi Volley. Ainakin EV:n scouttiosasto oli ennakoinut LiVon nuoren joukkueen kamppailevan tulevalla kaudella samoista sijoista kotijoukkueen kanssa. Tiukasti LiVo pistikin kampoihin, vaikka EV nappasikin voiton kotia hienosti 3-1. Eräpisteet pelissä: 16-25 25-17 25-17 25-19.

 

Peli alkoi odotetun hermostuneesti. Oliko syynä sitten ensimmäinen kotiottelu miesten sarjoissa vai johtoportaan Italianleiri vai vääränlainen peliin valmistava ruokailu, niin ei EV:n aloituskuusikko, yleispelaajat Immo ja Eetu, keskitorjujat Sane ja Leevi, passari Henkka, hakkuri Jaakko ja seitsemäs mies libero Aleksi, saanut pelin alussa oikein mitään aikaiseksi. Erän mittaan tekemisestä saatiin jo hieman kiinni. Varsinkin vastaanotto asettui mukavasti uomiinsa mutta huonon hyökkäämisen ja torjunnan myötä LiVo vei kuitenkin erän varsin selkeästi.

 

Toinen erä olikin sitte toiselta planeetalta. Vaikka torjunnassa ei vielä oltu käsien kanssa välttämättä edes oikealla kentällä, alkoi hyökkäys kulkea ja osuipa jopa kotijoukkueen hakkurikin jo palloon. Varsinkin Eetun 4-paikan hyökkäys oli oikein tehokasta. Myös syöttöpeli toimi, ja vastustajan passarismiehet joutuivat heittelemään laitapasseja varsin usein huonoista paikoista.

 

Kolmas ja neljäs erä eivät paljoa toisesta eronneet. Kotijoukkue hallitsi eivätkä edes vastustajan yleispelaaja ja passarivaihdot tuoneet muutosta. Ainut pieni suvantovaihe EV:ltä nähtiin neljännen erän puolessa välissä kun ajatus voitosta alkoi hiipiä poikien päähän. Tämäkin erä ja sen myötä peli kuitenkin komeasti kotijoukkueelle.

 

Ottelun parhaana kotijoukkueelta palkittiin keskeltä varmaa ja tasaista jälkeä läpi ottelun tehnyt Leevi. Lisäksi Subway palkitsi nälkäisimpänä pelaajana passari Henkan, joka löysi mainiosti kuumat pelaajat läpi ottelun ja onnistui myös hienosti toisen kosketuksen ratkaisuissaan.

 

Loppuun vielä Juhani Tamminen tyyliset ”Kolme Kovaa” mainitsemisen arvoista asiaa pelistä:

 

– Selkärangan kasvattaminen ensimmäisen erän jälkeen: Kukaan ei erätauon jälkeen murehtinut menneitä vaan joukkue päätti yhdessätuumin aloittaa pelaamisen.

 

– Onnistumisia laajalla rintamalla: Jos liberoa ei lasketa, jokainen kuusikkopelaaja teki 7-15 pistettä. Eli ratkaisijoita löytyy! Lisäksi syöttö/takakenttävaihdossa kentällä käyneet Jere, Konsta ja Jussi onnistuivat suorituksissaan.

 

– Mieslentopallo palasi Savonlinnaan: Jo ensimmäisessä pelissä paikalla oli mukavasti yleisöä ja jokunen heistä uskalsi jopa taputtaa! Nyt vaan kaverit mukaan ja katsomaan pelejä, lentopallo on hieno laji!

 

Tässä vielä linkki Itä-Savon otteluraporttiin: http://www.ita-savo.fi/urheilu/lentopallo/east-volley-jrlla-voitokas-kotiavaus-312941