3-2 Voitolla runkosarja päätökseen!

Otteluraportti

EV-KaVe 3-2 (23-25, 19-25, 25-22, 25-18, 15-10 )

Runkosarjan viimeinen ottelu asetti pienoisen panoksen sekä kotijoukkueelle että vierasjoukkueelle. Karhula kaipaili ainakin yhtä pistettä, jotta se saisi varmuudella pudotuspelipaikan ja meille jokainen lisäpiste takaisi tiukemmin 6-sijan runkosarjassa.

Osallistuimme seurana jo toisen kerran karkauspäivänä järjestettävään CEV:n 1daymore4volleyball- tapahtumaan, jota juhlistimme keräämällä pelin kaikki tuotot oman seuran junioritoimintaan. Pienellä ideoinnilla tapahtuma saikin nimekseen Tuottotulevaisuuteen. Junioreja oli tullut tukemaan lähes 300-katsojaa, Kiitos!

Peliin. Meiltä seitsikkoon Jonne, Kautsa, Teemu ”airjordan” Silventoinen, Simo, EDI, Jere ja Punkaharjun karju Tumppi. KaVe halusi varmistaa oman jatkopaikkansa, joten mukana oli peruskaluston lisäksi Ankkaperheestä Hassib ”Hessin veli” Rezai, hakkuri Rastamo Aleksander ja passari Joona Väänänen. Vaikka kuinka oli puhetta alun tärkeydestä, oli vierasjoukkue vahvempi alussa. Pahimmillaan tilanne oli 6-2 ja 7-3. Pikku käynnistysvaikeuksien jälkeen, oma peli kävi pyörimään ainakin jollakin tasolla. Etenkin Tumppi sai hyökkäysvastuuta ja päättikin palloa rataan hyvin niin verkolta kuin 1-paikalta. Erä näytti olevan tulossa jo kovasti meille tilanteessa 22-17, mutta KaVen Anton Lepistö ja koko muu joukkue oli asiasta toista mieltä. Lepistö painoi muutaman ässän, emmekä yksinkertaisesti saaneet kuolemaan palloa laidoista. Loppuerä Kavelle 8-1, HUI!

Toinen erä oli meidän eristä synkin. Erä oli lähinnä pelailua meidän osalta, ja KaVe selvästi halusi tarvittavan pisteen. Meiltä kentällä kävi aloitusseitsikon lisäksi Henry, Titus, Jaska ja Dave. Edes vaihdot eivät tuoneet riittävästi ryhtiä pelaamiseen. Erä vieraille 19-25.

Vaikka oma peli ei kahdessa ensimmäisessä erässä vielä päässyt halutulla tavalla lentoon, oli usko omaan tekemiseen kova kolmanteen erään lähdettäessä.

Muutos kolmanteen erään oli selkeä. Etenkin vastaanotto Tituksen johdolla koheni ensimmäisten erien 39:stä 62:een prosenttiin, joka olikin ratkaiseva tekijä peli-innon kohottamisessa. Vaikka kolmas erä vietiinkin 25-22 oli peli vielä hitusen puristamista. Vasta neljännessä erässä otteet rentoutuivat ja alkoi näkyä sitä peliä mihin pystymme. Joka osa-alueella ja eri ukoille tuli onnistumisia. Tällä peli-ilmeellä ei ollut epäilystäkään erien voittajasta. 4. ja 5. erä selvästi meille. 2 pointsia ja runkosarjan sija meille. HOSS!

Pelissä meiltä tuli onnistumisia monelta ukolta. Teemu oli totuttuun tapaan vahva etenkin pelin lopussa ja loi taisteluilmettä, kun sitä kaivattiin. Titus oli terävänä hyökkäyspuolella ja toi varmuuttaa vastaanottoon. Tumppi aloitti pelin vahvasti, josta Dave jatkoi kovilla suorituksilla ottelun loppuun. Jere paransi otteitaan ottelun edetessä ja napsi lopussa muutaman kovan puolustuksen. Eetu ja Jaska tappoivat pallot tehokkaasti etenkin viimeisissä erissä. Henkka rauhoitti peliä tullessaan kentälle. Meiltä parhaana palkittiin Jonne, joka pyöritti peliä tasapuolisesti ja varmasti, sekä puolusti uhrautuvasti läpi matsin. Iloittavaa on ennenkaikkea koko joukkueen taisteluilmeen nousu kesken ottelun, samoin kuin viime viikonloppuna. Tämä tietää hyvää tuleville pudotuspeleille! Niissä ollaan muuten kovia!

KaVe:lta parhaimmistoa olivat liberona toiminut Rezai sekä 23 pinnaa kerännyt hakkuri-Rastamo. Toki myös keskari Lepistö sekä yp- Korhola pelasivat mainitsemisen arvoisesti.

Nyt jäädään odottamaan tämän kevään herkkua, nimittäin pudotuspelejä. Kaikki katsomoon kannustamaan kotijoukkue parhaimpaansa!

Koutsi- A

Kuvat: Aleksi Mustonen, Hinku