1 Pongo tällä erää. Partio oli kunkku tänään.

Otteluraportti 11.12.2016

East Volley-Partion Karpaasit 2-3 (25-16,25-22,18-25,20-25,12-15)

 

Jaahas, mites tätä hommelia kävisi nyt purkamaan. On nimittäin uusi tilanne käydä kirjoittamaan ottelurapsaa hävityn pelin jäljiltä.

Viikko sitten vietettiin vapaata viikonloppua peleistä ja reeneistä. Yhteishenkeä luotiin saunomisen ja makkaran paiston lomassa. Joten valmistautuminen peliin oli kutakuinkin esimerkillistä 🙂 Tottakai sitä reenattiinkin välissä!

Partio oli kohdattu tällä kaudella kahdesti (toinen kerta reeniturnauksessa), joten sinänsä vastassa oli tuttu joukkue. Edellisistä kohtaamisista tiedettiin, että pelistä tulisi kova vääntö, eikä takki auki ollut peliin lähtemistä. Huhut kertoivat, että joku Partiolainen oli sen verran jännittänyt tulevaa matsia, että oli ihan kaukomaille lähtenyt karkuun – tiedä sitten pitääkö paikkaansa…

 

Eastilla avaukseen laitettiin Jonne (#7), Taavetti (#2), Tumppi (#6), Immo (#11), Henkka (#13), Petukka (#10) ja liberoimaan Aleksi (#17). Kaksi ekaa erää mentiin selvästi meidän hallitessa peliä. Pallot saatiin kutakuinkin passarille ja tömpsistä vaan, kun ne olivat jo vastustajan kentässä. Partio ei päässyt kahdessa erässä torjunnasta ohi tai sitten meidän puolustus napsi hyökkäykset helposti ylös. Partio vaikutti suht aseettomalta ja pitkälle erätauolle mentiin hymyssä suin. Ensimmäinen erä 25-16 ja toinen 25-22 meille. Kahvia ja pullaa.

Jere kävi tänään kentällä usessa erässä esittämässä hyvää passipeliä. Välillä pitää hupsutella myös yleisölle :)

Jere kävi tänään kentällä usessa erässä esittämässä hyvää passipeliä. Välillä pitää hupsutella myös yleisölle 🙂

 

Mitä lie kiärmekeittoa ne Partion pojat  ukot olivat pitkällä erätauolla syöneet ja juoneet, mutta tulivatpa kyllä kovalla taisteluilmeellä kolmanteen, neljänteen ja viidenteen erään. Joka voitetun pallon jälkeen oli semmoinen metakka päällä, että jäi kyllä reilu 130 silmäparin savonlinnalaiskatsomo kakkoseksi kannustuksessa.  En tiedä paraniko Partion vastaanotto, mutta hyökkäyspuolella parannusta tuli ehdottomasti kahteen eka erään verrattuna. Oma hyökkäys toimi ajoittain mallikkaasti etenkin laidoilta, mutta ihan normi hyökkäystehoihin ei tässä pelissä päästy.  Ei voi sanoa, että huonosti pelattiin, mutta Partion muuri* verkolla oli välillä sen verran korkealla ja tiiviiseen rakennettu, että moni meidän poitsu siihen törmäsi. Ja jos tämä ei riittänyt, niin Partion ukot puolusti hullunlailla meidän lyöntejä. Pakkohan tässä on ihan julkisesti antaa kiitosta Partiolle siitä, että saatiin ihan peli aikaiseksi! Loput kolme erää siis Partiolle lukemin 18-25,20-25,12-15.

*Niin ja oikeasti lentopallossa ei muureja saa rakentaa. Ei semmoisia oikeita muureja, eikä kahden tai useamman pelaajan pyramideja. Tämä ”muuri” oli kielikuva mallikkaasta torjuntasuorituksesta.

 

Yhteenvetona voi sanoa, että Partio oli tänään parempi usealla pelialueella. Parhaana Partiolta palkittiin yleispelaaja Toni Hämäläinen, joka nosti ja hyökkäsi tehokkaasti.

Oma peli ei ollut ihan parasta peliä, mutta ihan kohtuullista. Puolustuspelaaminen oli sillä tasolla, kuin pitääkin olla. Jokaisen pallon eteen ryynättiin ja taisteltiin. Etenin libero Aleksi otti useita kovia pommeja ylös ja taisteli joka pallossa kärppänä – Hyvä Aleksi.

Immo pelasi myös kelpo matsin; nosto toimi ja hyökkäyksessä tuli rohkeita ratkaisuja. Eastin parhaana palkittu Jonne oli tutun varma passeissaan. Muut meidän pelaajat pelasivat ihan kelpo matsin, ei super-härkä(s)-peliä, mutta ihan OK:sti.

Keskiukot olivat meillä tänään aika vähillä töillä. Ehkä ratkaisuja olisi voinut etsiä hanakammin sitä kautta, jolloin Partion ”muuria” olisi saatu vähän rikottua. Myös oma syöttö oli normaalia pehmoisempi tai sitten Partion vastaanotto vaan pelasi tänään hyvän pelin. Partio pääsi (3 viimeisessä erässä) pyörittämään aika vapaasti omaa hyökkäyspeliään.

Pienistä asioista on nämä lentismatsien voitot kiinni. Tänään se pieni asia taisi löytyä sieltä korvien välistä (niin kuin monesti muulloinkin). Luottoa vaan enemmän omaan tekemiseen, eikä säikähtää sitä, vaikka vastapuoli pitääkin vähän mökää ja ottaa johtajan paikan.

 

Päivän positiiviset:

 • Jouduttiin pelaamaan, pelkkä läpsyttely ei riittänyt. Parempi tiukka peli ja vaikka tappiokin, kuin 100-0 voitto – ainakin minun mielestä!
 • Halu puolustaa oli tänään kova!

  Tullaan, tullaan Bahama! Wait for us!

  Tullaan, tullaan Bahama! Wait for us!

 • Tuli paaaaaljon paljon enemmän onnistumisia kuin epäonnistumia. Suorien virheiden määrä ei ollut suuri (mutu).
 • 1 piste on parempi kuin 0
 • Välillä on otettava nekkuun. Pääasia on, että kausi päättyy voittomatsiin 🙂
 • Uudet takit toimii
 • Puitteet pelata olivat taas kerran loistavat. Iso Kiitos taustahenkilöstölle!!
 • Bahama, ollaan tulossa… Tosin ei ainakaan ennen huhtikuuta.

Päivän negatiiviset (hmm,tai ehkä jollekin päivän positiivinen):

 • Tappion myötä Aleksin putki linssiludena katkeaa. Etsitään uusi kohde…

 

PS. Pojat leuka ylös ja suupielet ylöspäin. Parta kerkiää viikossa taas sen verran kasvamaan, että päästään voittojen makuun taas kiinni. JAPPAAA

 

#1

img_5761

Markku laittaa Immon käpälää pelikuntoon.