1 piste Iskulta, 0 TuTolta

Välillä pelirapsojen kirjoittaminen tuntuu yhtä helpolta kuin talvirenkaiden vaihtaminen pimeällä parkkipaikalla huonolla tunkilla – niin myös tällä erää. Jos odotat syväluotaavaa, tunteita pirskahtelevaa ja sateenkaariväreissä kirjoitettua rapsaa, suosittelen lukaisemaan mieluummin vaikka Karpaasien otteluennakon Suomen Cupin välieräottelusta Hurmosta vastaan. Huh, siinäpä taisto. Toivotaan tasaväkistä vääntöä, vaikka hieman epäreilut jaot näin paperilla katsottaessa näyttää olevan. Mutta tiedä sitten mihin stratosfääriin ne ilmaisämpäritaputtelijat kotijoukkueen nostavat. Tsemppistä kummallekin tiimille!

Niin, palataanpa ihan oikeaan asiaan. Tuplaviikonloppu oli edessä lauantaiaamuna Savonlinnasta startatessa. Määränpäänä lauantaina Tampere ja Isku-Volley sekä levollisen hotelliyön jälkeen sunnuntaina Turku ja TuTo. Alla oli kaksi 3-0 vierasvoittoa Samposta ja Napasta, joten hyvällä fiiliksellä reissuun lähdettiin. Toki pienet nahinat pitää tikkipokassa matkalla ottaa. Liekö joku kirjoittanut savossa yhtenäisiä sääntöjä peliin, sen verran vaihtelevat säännöt jo pelkästään Joensuu-Savonlinna-Mikkeli akselilla. Saa ottaa yhteyttää allekirjoittaneeseen, jos löytyy. No oli miten oli, voitot liiankin usein samoille naamoille.

16.59 Tampere, minuutti pelin alkuun. Meiltä ruutuun Jonne, Temuski, Jaska, HD (=Hammer-Dave), Titus, Edi ja liberoimaan Mr.Toijala. Kaksi eka erää eteni meidän hallinnassa Iskun tehdessä aika paljon virheitä etenkin hyökkäyspuolella. Ei tuntunut olevan meillä hätäpäivää pelissä ja ehkä ajatukset saattoivatkin hieman hapuilla edellisten pelien tapaan helpohkoon 3-0 voittoon. 2 ekaa erää meille lukemin 19-25 ja 16-25.

Pitkä tauko ja vaikka kuinka puhuttiin fokuksen pitämisessä pelissä ja kovien suoritusten tekemisestä, niin on se lentopallo vaan ihmeellinen laji. Isku vähensi virheitään, paransi vastaanottoa ja hyökkäystään, kun taas meidän puolella oikeastaan jäätiin makismmissaan sille tasolle, jolla oli kaksi ensimmäistä erää pelattu. Etenkin Iskun Petteri Friberg teki kovasti tuhoja hyökkäyspäässä. Tuloksena Iskun 3 perättäisen erän voittaminen. Eipä auttanut vaikka koko hyökkäys- ja puolustuskalusto käytetiin vuorotellen kentällä. Peli siis Iskulle 3-2. Kylläpä lopputulos oli aikamoinen pettymys. Noh, piste kuitenkin.

Pelin jälkeen rantauduttiin Loimaalle ja yö oltiin nukkuvinamme Teflonin huudattaessa subbaria alakerran yökerhossa. Peli Turussa oli laitettu alkavaksi vasta kello 17, joten olihan sitä aikaa onneksi aamulla nukkua vähän pidempään.

TuTo-peliin. Huikeiden alkuesittelyiden jälkeen meiltä avaukseen Titus, Teemu, Jonne, HT (Hammer-Tumppi), Edi, Jaska ja liberoimaan Ile. Tiedettiin, että TuTo on ehkä kovin ykkössarjan porukoista, joten oma pelin piti olla täysin kuosissaan, jotta päästäisiin kunnolla haastamaan kotijoukkue. Odotukset pitivät täysin paikkaansa koko pelin ajan. TuTo pelasi vähillä virheillä, hyökkäsi todella tehokkaasti passari-Puputin pyörittäessä peliä hyvästä vastaanotosta ja puolusti kaiken lisäksi turboahdetun Duracel-pupun tavoin kovatkin lyönnit vielä peliin. Huh, oltiinpa sitä kovassa pyörityksessä. Joka ukko päästettiin irti vuorollaan tuomaan lisähönkää peliin, tuloksetta. Peli TuTolle suht selvin numeroin 3-0.

Niin, ja ketkä sattuivat maanantaiaamun Itukan lukaisemaan, niin tottahan ne ensimmäisen erän pisteet eivät ihan olleet. Taisi yksi jos toinenkin lentopallotietäjä ja -”ei niin tietäjä” hieraista silmiä, kun erälukemat näytti TuTolle tylyä 25-1 lukemaa. Huumorrii, huumorrii!

Tuplaviikonlopusta saldona siis 1 piste. Taisi joka ukko reissuun lähtiessa ajatella, että saldo olisi hiukan suurempi. Kahden ensimmäisen pelatun erän jälkeen suoritusten varmuus ailahteli koko joukkueella. Välillä esiteltiin mallikkaita suorituksia, joita saattoi seurata vähän heikompi jakso. Hieman pääsi Isku yllättämään meidät housut kintuissa (ja tämä on vaan vertauskuva!!!), josta ei henkisesti päästy nousemaan koko viikonlopun aikana. No pelejähän vielä runkosarjassa riittää, joten eipä tässä hätiä mitiä. Viikko reenataan ja palautellaan voittojafiilis ennen seuraavaa kotimatsia Lempo-Volleyta vastaan. NIIN, luit oikein: pitkästä aikaa kotiyleisöä hemmotellaan live-lentopallolla muutenkin kuin facebookin kautta. JEAH! Tulehan paikalle.

Koutsi-A