Voitolla joulutauolle!

Eastin kotiintuomiset (ei Taavi) Pirkanmaalta: yksi voitto ja kolme sarjapistettä. Lauantaina sarjan piikkipaikalta löytyvä Lempo-Volley oli odotetun kova kotijoukkue, jolle jouduttiin taipumaan 3-1. Sunnuntaina laitettin sitten valssi päälle ja nuijittiin Pälkäneen Lukko kolmessa erässä nurin. Joululomalle lähdettäessä Iisti löytyy sarjataulukosta sijalta kuusi.

 

LEMPO – EV 3-1 (19-25, 25-19, 25-15, 25-15)

 

 1. ERÄ

 

LEMPO: Lehtimäki, Sillanpää, Itänen, Moisio, Härkönen, Ahlfors, Niemi (L)

EAST: Helkala, Tuominen, Sairanen, Silventoinen, Pukkinen, Suppola, Lipsanen (L)

 

Peli käyntiin, eikä bussijaloista ollut tietoakaan (harvinaista). Vahva startti otteluun ja Lempo joutui ottamaan ottelun ensimmäisen aikalisän 5-8 tilanteessa. Keskariliiton väki, Pukkinen ja Suppola, tehtailivat pisteitä vuoron perään eikä tilanne kotijoukkueella meinannut oikein millään lähteä homma rullaamaan. Allekirjoittaneen syöttövuorolla revittiin mukava kaula, mikä pakotti Lempon kaivamaan vaihtokulmauksesta uusia miehiä kentälle. Rumpunen ja Puttonen astelivat yleispelaajien paikoille, muttei sekään auttanut kuromaan eroa umpeen. Erä 19-25 meille.

 

 1. ERÄ

 

Myö jatkettiin samalla kuusikolla, Lempo taas piti Rumpusen ja Puttosen ruudussa. Peli jatkui meidän hienoisessa johdossa ja 6-9 tilanteessa Sillanpää sai tehdä hakkurin tontilla tilaa Itäselle. Vaihto tuotti tulosta ja neljä seuraavaa pistettä kotijoukkueelle, Pöllin vuoro ottaa aikalisä. Tasaisissa merkeissä mentiin 15-14 tilanteeseen asti, kunnes kotijoukkueen vaihtopenkiltä löytyi eron tekevä pelaaja. Nimittäin Sten Kruuda tuli Ahlforsin tilalle keskelle ja teki vaatimattomasti kolme seuraavaa kotijoukkueen pistettä. Erä 25-19 Lempolle.

 

 1. ERÄ

 

Virheiden sävyttämä erän aloitus ja Lempo karkasi heti alussa omille teilleen. 7-3 aikalisä ja heti perään melkein passarivaihto, kun Jonne tuli pyörittämään peli Henkan tilalle. Kruuda jatkoi siitä mihin jäi kentälle tultuaan. Kolmanteen erään viisi pistettä keskimiehelle, ei huono suoritus ollenkaan. Erä 25-15 Lempolle.

 

 1. ERÄ

 

Jonne jatkoi passarina, muuten jatkettiin samalla. Sama meininki jatkui meidän puolella, eikä saatu mitattua parasta enää ulos. Todella paljon syöttövirheitä ja jos syöttö sattui menemään verkon yli, niin kotijoukkueen hihapatteristolla oli helppo työ nostaa pallo passarille. Itänen jatkoi vahvaa hakkuripeliä ja Kruuda toimitti takuuvarmana keskellä. Ei siinä paljoa jäänyt jossiteltavaa, Lempo oli tasaisempi ja varmempi joukkue lauantaina. Erä 25-15 Lempolle.

 

Parhaina palkittiin Lempolta Kruuda ja meiltä Ile.

 

Muutama poiminta pelistä:

 • 16 syöttövirhettä
 • 16 suoraa hyökkäysvirhettä
 • 11 torjuntaan lyöntiä
 • 4 verkkovirhettä ja 5 vastaanottovirhettä
 • suottaapi olla, että vaikeuttaa pelin voittamista!
 • huomioitavaa myös se, että Simmo löi sellasen takapaterin kertaalleen kenttään, että se varmaan pomppii vieläkin katon ja lattian väliä Hakkarin liikuntahallissa

 

 

PäLu – EV 0-3 (21-25, 17-25, 17-25)

 

PäLu: Puolakka, Puholainen, Järnvall, Perkiö, Halttula, Käenniemi, Help (L)

EAST: Helkala, Tuominen, Sairanen, Silventoinen, Suppola, Pukkinen, Lipi (L)

 

 1. ERÄ

 

Päätettiin ennen ottelua, että tänään syötetään vaikka jalat maassa tai alakautta pallo ruutuun muttei tehdä älyttömiä virheitä. Ja sehän toimi. Ensimmäisessä erässä laitettiin sellainen samba päälle, ettei Pälkäneen pojat tienneet miten siihen suhtautua. Jokaista pistettä tuuletettiin ehkä hieman normaalia enemmän ja pidettiin ääntä mökissä. Erä näytti jo tulevan suht helposti meille 11-17 tilanteessa, mutta sitten päästettiin kaveri mukaan peliin. Menivät jo 21-20 johtoonkin, mutta ei hättää eii mittää. Rupesivat tekemään sitä mitä me eilen, eli virheitä. Viidestä viimeisestä pisteestä saatiin neljä kaverin virheillä. Erä 21-25 meille. Tehtiin erässä yksi (1) suora virhe, hyvä me!

 

 1. ERÄ

 

Karnevaalit jatkui ja Pälkäneen vaihtoruletti pyöri mukavalla tahdilla. Molemmat passarit kävivät kokeilemassa pelin pyörittämistä, hakkuri vaihtui lennosta ja keskaritkin vaihtuivat aika-ajoin. Ei niissä kaikissa käänteissä pysynyt oikein mukana, kun keskityttiin pitkälti tuulettamiseen. Pälkäneen virhekontrolli ei pysynyt kasassa ja pallo lenteli välillä pitkin hallin seiniä. Meillä Henkka jakoi pallo tasaisesti koko poppoolle ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla, joten erä hieman selvemmin 17-25 meille.

 

 1. ERÄ

 

Lue 2. ERÄ uudelleen.

 

Parhaina palkittiin Pälkäneen Perkiö ja meiltä kauden ennätyspisteet (7) tehtaillut Henkka.

 

Huomioita pelistä:

 • Helkala nappasi kolme (3) torjuntaa, joidenka johdosta Pälkäne joutui pyöräyttämään seuraavaan erään rotaatiota, ettei yhdelle yleismiehelle tule liian synkkä ilta
 • Helkala syötti enemmän ässiä (3) kuin kahdessa viime pelissä palloja edes kenttään
 • Tapettiin peli silloin, kun siihen oli mahdollisuus
 • Pystytään pelaamaan myös vähemmillä virheillä

Tästä on hyvä rauhoittua joulun ja uudenvuoden viettoon. Pelit jatkuvat 16.1. Heikinpohjassa, kun vastaan asettuu KaVe. Sitä ennen naatiskellaan pyhistä ja kuntoutetaan vammat kuntoon, että keväällä tosipelien alkaessa ollaan parhaimmillaan. Ei nimittäin vieläkään olla esitetty parasta lentopalloa mihin rahkeet riittää, malttakee.

 

Oikein hyvää joulun aikaa ja rauhallista uuttavuotta itse kullekin säädylle!

 

-ts8