Kolme erää, kolme pistettä!

EV – NaPa 3-0 (25-9, 25-16, 25-19)

 

Savonlinnan liikuntahallin katsomot täyttyivät mukavasti lauantai-iltapäivän kamppailuun. Kauden ennätysyleisö (261) pääsi näkemään melko suvereenin kotijoukkueen esityksen, kun vastassa oli nuori rovaniemeläisporukka.

 

Ja mikä oli kaikista ilahduttavinta: yleisössä oli todella paljon lapsia seuraamassa ottelua! Eastin ja Lentopallolähettilään toteuttama koulukiertue peliä edeltäneellä viikolla tuotti siis tulosta. Allekirjoittanut, Aleksi, Jussi ja Ile kävivät Pihlajaniemen ja Kellarpellon kouluilla opastamassa nuoria lentopallon saloihin ja jakamassa vapaalippuja otteluun. Vastaanotto oli loistava, toivottavasti osa nuorista innostui lentopallosta niin paljon, että saatiin muutamia uusia harrastajia lajin pariin!

Itse otteluun.

 

EAST: Helkala, Tuominen, Sairanen, Silventoinen, Pukkinen, Tolvanen, Lipsanen (libero).

NaPa: Hämäläinen, Sipola, Hänninen, Lotvonen, Parkkinen, Ahonen, Kujanpää (libero).

 

  1. ERÄ

 

NaPa voittaa arvonnan ja valitsee ottelun ensimmäisen syöttövuoron (taisivat tietää ettei niitä tule liikaa tässä pelissä). Vastaanotto kelpasi meille kuin nenä päähän, sillä taktiikka oli selvä: pallo kuppiin ja Henkka passaa ensimmäisen pallon Jussille, joka istutettiin keskarin paikalle loukkejen sanelemana. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Lipi nostaa pallon verkolle, Henkalta passi ja Jussi täräyttää pallon parkettiin ja villit tuuletukset päälle.

 

Henkan syöttövuorolla tilanne repeää jo 7-0:aan, kunnes napapiiriläiset saivat ensimmäisen pisteensä syöttövirheen myötä. Hyvä Henkka, kuusi onnistunutta syöttöä putkeen! 12-1, 17-5 ja lopulta 25-9. Meidän puolella onnistumisia tuli laajalla rintamalla eikä vierailijoiden kone lähtenyt millään tavalla käyntiin.

 

  1. ERÄ

 

Mitä sitä voittavaa kuusikkoa vaihtamaan, eli samoilla jatkettiin. Tai varmaan olisi vaihdettu ja annettu kaikille peliaikaa, mutta vaihtomiehiä ei yksinkertaisesti ollut. Jonne oli pelivermeet päällä, mutta alaraajavamma pitää miehen vielä hetken sivussa. Eetu ja Venne sivussa nilkkavammojen takia, Juho ja Wilska flunssan takia. Veetiä ei ole näkynyt sitten kesätreenien.

 

Peli jatkui siitä mihin jäi. East vie, NaPa pyristelee mukana sen minkä pystyy. Oma syöttöpelaaminen vaikeutti vierailijoiden iltapäiväpuhdetta melkoisesti. Keskitorjujaliittoon vahvan hakemuksen lähettänyt Jussi syötteli käärmeisiä ja äkkiä taululla oli lukemat 10-2. Katsomossa taidettiin jännittää kolmea asiaa siinä vaiheessa: saako NaPa tässä erässä kymmenen pistettä, mitä pullaa on tarjolla pitkällä erätauolla ja minkälainen tanssishow onkaan pian luvassa.

 

Johdetiin jo 20-8 myös toista erää, mutta sitten päästettiin jalka kaasulta. NaPa kaunisteli erälukemat 25-16 ja erätauko oli valmis alkamaan.

 

  1. ERÄ

 

Hiukan tasaisempi lähtö kolmanteen erään. NaPa siirtyi ensimmäisen kerran johtoon ottelussa 1-2 ja toistamiseen 5-6 tilanteessa. Pikku herätys, että vielä on ottelua jäljellä ja hoidetaan kunnialla homma kotiin.

 

Jussin siirtohyökkäyksellä tilanteeksi jo 17-10. Vasta neljäs ottelupallo tuotti tulosta ja East pääsi juhlimaan kolmen pisteen voittoa kotiyleisön edessä.

 

Pukkisen Jussi palkittiin ansaitusti ottelun ässä-pelaajana. Viisi passia, viisi tappoa, ei hullumpi suoritus!

Ottelun jälkeen vietettiin seuran pikkujouluja Seurahuoneella maittavan ruuan parissa. Talkoolaiset ja joukkue pääsivät nauttimaan myös Opa Rissasen taikuudesta. Iso kiitos vielä talkooryhmälle kaikesta mitä tapahtuu joukkueen taustalla. Ilman teitä ei ois meitä! Seuraava kotiottelu pelataan 4.12. kello 15:00 Savonlinnan liikuntahallilla, jolloin vastassa on Pielaveden Sampo.

 

-ts8